De (dagelijkse) boodschappen.

Binnen een kwartiertje sta je met de auto in Terrasson. Er is volop keuze om de boodschappenkar vol te krijgen. Er is een Lidl, Intermarché, Carrefour Market en Auchan. Naast deze supermarkten heeft Terrasson de nodige middenstanders met een keur aan artikelen die je het water uit de mond laten lopen en de euries uit de knip. Iedere donderdagmorgen is er een gezellige gevarieerde drukbezochte markt.

Een verse croissant of baquette bij het ontbijt? In Perpezac le Blanc of Brignac kun je terecht bij een  typisch Franse “ouderwetse” bakker. Je proeft het verschil echt.

Eten buiten de deur, al dan niet culinair.

Natuurlijk hoef je niet de deur uit om gezellig en lekker te tafelen, maar in Terrasson is er niet alleen een Mc. Donalds, maar ook een chique restaurant “L’Imaginaire” en alles wat daar tussenin te bedenken is.

Je hebt vakantie en van die vakantie wil je zoveel mogelijk genieten. Hoe geef je daar zelf invulling aan?

De hele dag, iedere dag, lekker luieren bij De Plus Belles of er op uit?
Er zijn talloze mogelijkheden om, zowel in de Corrèze als in de Dordogne, allerlei activiteiten te ondernemen. Iedere kleine of grote plaats in Frankrijk heeft een toeristenbureau waar je terecht kunt voor allerhande informatie over bijvoorbeeld cultuur, bezienswaardigheden, wandel- of fietsroutes.

Wil je alvast proeven van je toekomstige vakantieplezier in onze omgeving, kijk dan eens op internet bij de navolgende sites:

www.dordogne-perigord-tourisme.fr of www.tourisme-correze.com of www.france-voyage.com

Frankrijk kent de “Association des Plus Beaux Villages de France”. In de Corrèze staanCollonges-la-Rouge, Curremonte, Saint Robert, Ségur-le-Château, Treignac en Turenne op hun lijst van mooiste plaatsen/dorpen in Frankrijk. In de Dordogne, Belvès, Beynac-et-Cazenac, Domme, Limeuil, Monpazier, La Roque-Gageac, Saint-Jean-de-Côle, Saint-Léon-sur-Vézère en Sarlat-la-Canéda.

Meer weten hierover? www.les-plus-beaux-villages-de-france.org

Naar op de kaart…