Weetjes

Het terrein en de directe omgeving van “De Plus Belles” is niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

Kinderen, ook de 12 plussers, kunnen zich in de directe omgeving uitstekend vermaken, maar verwacht geen disco vertier.  Het zonneverwarmde zwembad van 12 bij 5 meter is voor gezamenlijk gebruik door alle bewoners van “De Plus Belles”. Parasols en stoelen staan langs het zwembad, maar voor badlakens moet je zelf zorgdragen.

Even, (terecht vinden wij) streng zijn.

De poort(jes) bij het zwembad moeten altijd dicht zijn. Kinderen die nog niet zelf kunnen zwemmen mogen nooit, dus ook niet met bandjes of zwempampers aan, zonder begeleiding in of rond het zwembad. Wij proberen aan het zwembadwater zo min mogelijk chemicaliën toe te voegen. Door huidvet en zonnebrandcrème kan het gebeuren dat er zoveel toegevoegd moet worden om het water weer helder te krijgen, dat er enkele dagen niet lekker gezwommen kan worden door irritaties aan de huid en de ogen.

Altijd eerst douchen dus voordat je erin plonst, in je eigen/ieders belang.  En, het spreekt eigenlijk voor zich, langs en in het zwembad is absoluut verboden terrein voor huisdieren, die bij De Plus Belles alleen aangelijnd mogen rondlopen, maar om de hoek heel veel ruimte hebben om uit gelaten te worden en uitgelaten te zijn.

Het buitenleven bij de Plus Belles.

Bij La Petite en La Grande zijn tuinstoelen, een parasol en een barbecue aanwezig om optimaal van het buitenleven te genieten.Een eigen plekje voor jezelf is in onze tuin snel gevonden, maar neem je even de moeite, dan ontdek je dat er ook om de hoek ontelbare plekjes zijn waar je in alle rust intens kunt genieten van de stilte en de schoonheid van het Franse (platte)land.

De (dagelijkse) boodschappen.

Binnen een kwartiertje sta je met de auto in Terrasson. Er is volop keuze om de boodschappenkar vol te krijgen. Er is een Lidl, Intermarché, Carrefour Market en Simply. Naast deze supermarkten heeft Terrasson de nodige middenstanders met een keur aan artikelen die je het water uit de mond laten lopen en de euries uit de knip. Iedere donderdagmorgen is er een gezellige gevarieerde drukbezochte markt.

Een verse croissant of baquette bij het ontbijt? In Perpezac le Blanc, Ayen of Brignac kun je terecht bij een  typisch Franse “ouderwetse” bakker. Je proeft het verschil echt.

De Plus Belles

Eten buiten de deur, al dan niet culinair.

Natuurlijk hoef je niet de deur uit om gezellig en lekker te tafelen, maar in Terrasson is er niet alleen een Mc. Donalds, maar ook een chique restaurant “L’Imaginaire” en alles wat daar tussenin te bedenken is.

Madame “Nadine Borel” in Ayen heeft een eenvoudige kaart, maar op haar terras is het gewoon lekker smullen van het verse, smakelijk geserveerde eten en de echte Franse sfeer. Je bent er met de auto binnen 10 minuten.  Vraag ons gerust naar de mogelijkheden om een keer buiten de deur te tafelen; wij zijn zelf ook nog steeds op ontdekkingsreis.

Tip voor thuisblijvers.

Door naar er op uit…